About the Project

Our clients were excited to build a beautiful home by Lake McQueeney.

They wanted a place where their family could enjoy weekends and extended vacations and have space to accommodate his parents, who would live there year-round. The challenge was to design a home to meet the varied needs of the multi-generational family in a way that balanced privacy and shared time together.

The design needed to incorporate three private suites, a crib room, multiple bedrooms, a kids game room, a family room & dining area, kitchen, and a second living area with fireplace and kitchenette.

We also needed to fit a 3-car garage on the property, along with covered main and secondary entries, a pool, a landscaped lawn, a bridge to an outdoor patio above a boat slip, and space for a conventional septic field.

Our solution was to conceive the entire lot as a floor plan made up of interior and exterior spaces. With that in mind, and since enjoying time together outdoors was important to the homeowners, we made the pool terrace the largest and most important room and arranged the two distinct living areas to open to it. We designed the covered porch and screened-in porch to create seamless connections between the inside and outside areas. 

We made the second floor into a retreat for the kids but reserved the lakefront view on that level for the private master suite where the clients can enjoy the scenery from their private balcony.